SCHADE AAN UW AUTO ???

U kunt uw auto gewoon bij ons laten repareren. Ongeacht de schade & ongeacht het eigen risico. Wij staan garant voor vakkundig herstel!

 

 

 

 


 Wat is de wettelijke minimale profieldiepte van autobanden?   

De wettelijke minimale profieldiepte van uw banden is 1,6 millimeter. Voor uw veiligheid adviseren wij echter om zomerbanden te vervangen zodra er minder dan 3 mm profiel over is. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij om deze te vervangen als ze nog 4 mm profiel over hebben. Zo kunt u altijd veilig op weg.

Wilt u de profieldiepte van uw banden laten controleren? Rij dan even langs of maak een afspraak.

———————————————————————————————————————————————

 Het belang van een juist oliepeil

De gevolgen van een te laag oliepeil zijn ernstig. Olie heeft een smerende werking die ervoor zorgt dat bijvoorbeeld zuigers en kleppen van een motor langs elkaar bewegen met zo min mogelijk wrijving en slijtage. Olie heeft ook een verkoelende werking. Zonder smering is er teveel wrijving. De temperatuur loopt op en de kans bestaat dat onderdelen aan elkaar plakken en beschadigd raken. In het ergste geval kan de motor zelfs helemaal vastlopen. Zorg dus voor een juist oliepeil.

Pas bij een zeer laag oliepeil gaat het rode indicatielampje branden. Zet uw auto dan direct, maar wel veilig, aan de kant van de weg en vul olie bij. Laat bij twijfel regelmatig uw olie checken.